Svijet Vijesti

Emir Dilaver, uspješan nogometaš u Austriji, a Duvnjak porijekom

Emir Dilaver, Mandoseljanin iz zaseoka Dilaveri, rođen 1991. godine u Tomislavgradu, je već nekoliko godina pouzdani vezni igrač nogometnog kluba iz Beča, FK Austria.

Prošle godine je prilikom jednog duela glavama ozlijeđen, dobio je lakši potres mozga,  ali  se oporavio – mandoseljske glave su, u prosjeku tvrde,  i na najboljem je putu postati standardni igrač višestrukog austrijskog prvaka, koji nakon jučerašnjeg kola (23. veljače 2013.) već ima prednost od 13 bodova ispred drugoplasirane momčadi Red Bull Salzburg (uz dvije utakmice više).

Jučer je Emir počeo u standardnoj postavi, izgleda da se oporavio,  itekako! Njegova ekipa je pobijedila 4:0, Emir je prvi zgoditak, kojega je realizirao Grünwald, pripremio, a treći osobno zabio. Cijelu utakmicu je odigrao suvereno, dijelio je lopte lijevo i desno, trčao, motivirao i borio se.

Uz već spomenutog suigrača Grünwalda proglašen je igračem utakmice, dobio je čistu peticu, te se svom treneru Stögeru sigurno preporučio za nadolazeće duele. Ako ovako nastavi i ako mu se ne dogodi neka ozljeda kao prošle godine, mogao bi uskoro zaigrati u reprezentaciji, skupa s Davidom Alabom, s kojim je u austrijskim juniorima redovito pobjeđivao.
www.tomislavnews.com/Blago Vukadin