Svijet Vijesti

[VIDEO] Android aplikacija Lookout fotografirat će lopužu koja vam je ukrala mobitel

Sada već skoro prije dvije godine predstavili smo vam aplikaciju Lookout, a koja ima za cilj sačunati vaš Android uređaj od online i offline zlonamjernika te svih ostalih koji na neki način žele nauditi vašem Androideku. Aplikacija sada dobiva nove mogućnosti, a jedna od njih je fotografiranje osobe koja vam je ukrala mobitel.

 

Aplikacija punog naziva Lookout Security & Antivirus sadrži cijeli niz sigurnosnih i na neki drugi način korisnih komponenti. Sadrži klasičnu zaštitu od virusa i sličnih napasti, autmatsko blokiranje potencijalno opasnih linkova, opciju pronalaska uređaja preko Google Mapsa u slučaju gubitka, udaljeno upravljanje mobitelom te onemogućavanje korištenja istog, backup i ponovno vraćanje postavki i slične.

{youtube}vdB_QVJNegs{/youtube}

Novitet koji je upravo implementiran u Lookout Security & Antivirus je automatsko fotografiranje osobe koja bezuspješno pokušava upaliti ukradeni Android i to korištenjem prednje kamere uređaja, ako je isti posjeduje. Nakon fotografiranja na predefiniranu adresu aplikacija će vam poslati fotku lopuže, a u kombinaciji s lokacijom na Google Mapsima možete se zaputiti potražiti kriminalca.