HrvatskaTG ČestitkeTG Sport

VIDEO ČESTITKA: Nevjerojatna 15-godišnja Hrvatica najbrža na svijetu! Pogledajte što je noćas napravila na SP-u

Oduševila je još prošle godine, a sada potvrdila da je jedna od najvećih nada svjetskog plivanja
Jana Pavalić piše povijest hrvatskog, ali i svjetskog plivanja! 15-godišnja hrvatska plivačica osvojila je zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Limi, u Peruu.

Članica zabočkog kluba Olimp plivala je na 50 metara leptir, a pobijedila je s vremenom 26.38, što je ujedno i novi hrvatski rekord u toj disciplini. Mlada Stubičanka je u finalu bila brža od drugoplasirane Brazilke Beatriz Bezerre (26,67), odnosno trećeplasirane Slovakinje Lillian Slusne (27.04.).

“Osmijeh na licu, cvijeće u ruci, zlato oko vrata. Jana Pavalić, svjetska juniorska prvakinja na 50 leptir. Ponosni!”, napisao je Hrvatski plivački savez u objavi na Facebooku, uz videozapis finalne utrke.
U svom debitantskom nastupu na seniorskom Svjetskom prvenstvu (u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u prosincu prošle godine), Pavalić je s 14 godina bila uvjerljivo najmlađa od svih 1100 natjecatelja.

– Iako sam mlada, prošla sam već neka ozbiljna natjecanja, no ovo je jedna puno viša razina, izjavila je tada Jana.

U srpnju ove godine osvojila je broncu (50 metara leptir) na Europskom juniorskom prvenstvu u Rumunjskoj, a iz Bukurešta je, praktički bez odmora, otišla u Limu gdje je sada postala svjetska prvakinja.

Uz nacionalni rekord koji je na 50 metara leptir postavila u Limi, vlasnica je i brojnih drugih hrvatskih rekorda (u seniorskoj konkurenciji). Između ostalih, na 50 metara slobodno (25.28), 100 metara slobodno (56.16), 50 metara dupin (26.50), 100 metara dupin (59.16), pišu Sportske novosti.

www.tomislavnews.com