Humor

VIDEO: ŠTO SVE DUVANJSKA bura može odnijeti, što može i gdje prebaciti?!

Vjerojatno već znate od ranije, od prošle noći  ili večeras osjećate kako duvanjska bura dere, tjera strah u kosti,  baca, razbacuje  i prebacuje sve pred sobom!
Mnogi će se sjetiti kako je bura prije četiri godine  oštetila stotine kuća na području općine Tomislavgrad, stradale su i štale,  gospodarski objekti, odnijela je bura krovove s kuća, iščupala drveće, ali hvala Bogu nitko nije stradao. Prošle noći i jutros puhala je jaka bura, popodne se malo stišala, ali evo večeras i pada i puši, pa mnogi strahuju od duvanjske bure koja pojačava s dolaskom noći, pa  kako bi malo otjerali strah, malo šale dobro je pod noć pročitati, a ne samo o zlu misliti.

Dakle, vrijedi zapisati što je do sada neobično zabilježeno o razornom djelovanju duvanjske bure: prebacuje učenike iz drugih razreda u četvrti, neke starije učenike iz devetog razreda ravno na fakultet, neke je s fakulteta, što je ovdje rijetkost, odmah prebacila u fotelje javnih poduzeća, a što je radila od stranačkog članstva teško je nabrojiti. Sve je izmiješala, bilo je pretrčavanja, zalićanja, nitko to nije uspio polučiti, razdvojiti uoči izbora, malo tko je točno znao tko je u kojoj, tko je u čijoj…Priča se kako su neki vijećnici i zastupnici sinoć zaspali kao članove jedne stranke, a jutros se probudili u drugoj, a u kojoj će osvanuti u ponedjeljak bez babe gatare teško je pogoditi, a bura usta nema, ne govori, samo sve izmiša, pa ti budi pametan!

Po noći kad je jako puhala, kao večeras i stvarala pušaniju, uslijed čega je vidljivost bila znatno smanjena, prebacila nekoliko brucoša u apsolvente, kuma, dok mu je supruga čvrsto spavala, bura prebacila u kuminu postelju na drugom kraju sela, priča se da je primijećeno kako je jutrošnja bura iz Gornjeg Brišnika u Donji priko brda pribacila dva stara pršuta i jednu pečenicu, dok su se rebra rasula po Gaćinovcu.

A jedan carinik s Kamenskog, tako se priča, danas je podnio prijavu protiv duvanjske bure jer je jedno vozilo njemačkih tablica zajedno s vozačem i punim gepekom pribacila priko graničnog prijelaza s hb. strane i nosila ga u zraku sve do Trilja, a carinik je samo širio ruke i čudom se čudio. Preostalo mu je samo podnijeti prijavu protiv bure duvanjske.

Do sada nezabilježeni pribačaj bure dogodio se danas, a bura nije bila snažna k’o večeras, kada je s našega portala bura prebacila na neke druge portale i novine nekoliko tekstova, fotografija i videa!
Eto i bura se vele osilila i ide u korak s tehnološkim dostignućima, a buri nitko ništa ne može: mlatara, klopara, baca, buca, razbacuje, pribacuje, more što oće (haha)… pri tome zavija k’o sto gladnih vukova. Bože, samo od ove snažne bure noćas sačuvaj ljude i njihove domove, neka ne skida i nosa krovove, a od ovih gori spomenutih neobičnosti neće biti velike štete, jer se to zna događati i kada je sunčan i tih dan!

DUVANJSKA BURA SNIMLJENA JUTROS!

www.tomislavnews.com