Svijet Vijesti

VIROLOG prof. Luka Čičin-Šain i njegov tim uspjeli su otkriti antitijelo koje uspješno sprečava novi koronavirus da uđe u stanice

Prema pisanju njemačkog Braunschweiger-Zeitunga, znanstvenici iz tamošnjeg Helmholtz centra za infektivna istraživanje uspjeli su prepoznati antitijela koja sprečavaju novi korona virus SARS-CoV-2 da uđe u stanicu.HZI virolog pokazuje u laboratorijskom ispitivanju: antitijela sprečavaju infekciju virusom. Istraživači se nadaju lijeku do jeseni.

Andreas Eberhard

Braunschweig virolog prof. Luka Cicin-Sain i njegov tim uspjeli su otkriti antitijelo koje uspješno sprečava novi koronavirus da uđe u stanice.

U ovom istraživanju prof. Čičin-Šain i kolege analizirali su više od šest tisuće antitijela od kojih 750 pokazuje reakciju na korona virus što je preduvjet za uspješnu borbu protiv ovog patogena koji je uspio svijet staviti u karantenu. Sada se na antitijelima vrše dodatna istraživanja kako bi se jasnije utvrdila njihova učinkovitost. Cilj ovog istraživanja, navodi se dalje, nije cjepivo nego lijek kojim bi se liječilo pacijente s ozbiljnijim oblikom COVID-a-19

“U opetovanim testovima uspjeli smo pokazati da je ovaj rezultat održiv”, rekao je za Braunschweiger-Zeitunga istraživač iz Centra za istraživanje infekcije Braunschweig Helmholtz (HZI). “Ovo je očigledno otkriće koje pokazuje da smo na dobrom putu da razvijemo lijek protiv Covid-19.”,  rekao je prof. dr. sc. Luka Čičin-Šain, hrvatski znanstvenik koji radi u Helmholtz centru u Braunschweigu.

www.tomislavnews.com/vl