BiH Vijesti

Vlada Federacije: Poticaji za poljoprivrednu proizvodnju 68.500,00 KM

Jučerašnjom  Odlukom, Vlada FBiH usvojila je 68.500.000 konvertibilnih maraka vrijedan Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava ‘Poticaj za poljoprivredu’ utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2013. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom ‘Od našeg polja do našeg stola’.

Za poticaj biljnoj proizvodnji namijenjeno je 12.100.000 KM, animalnoj 46.700.000 KM, a za ostale vrste potpora 7.500.000 KM.

Kako je Odlukom precizirano, kontrolu potencijalnih korisnika poticaja u fazi proizvodnje, kao i tijekom prikupljanja i obrade dokumentacije, a prije dostavljanja aplikacije Federalnom ministarstvu, vršit će mjerodavni poljoprivredni županijski inspektori, odnosno ovlašteni službenici županijskih i Federalnog ministarstva i federalna poljoprivredna inspekcija.

Inače, pri izradi Program utroška sredstava, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uvažilo je mišljenja, prijedloge i sugestije iznesene tijekom rasprave o ovom dokumentu na sjednici Vlade FBiH.

Uz Program, Vlada je donijela zaključke kojima je dala suglasnost na kriterije po kojima će poticaji biti dijeljeni. Također, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je zadužila da joj dostavlja mjesečna izvješća o realizaciji Programa poticaja, navedeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.TN