BiH Vijesti

Zamjena vozačkih dozvola između B i H i Njemačke

Povrat originalne vozačke dozvole, koja bi bila predmet razmjene, bit će obavljan preko Veleposlanstva  BiH u Njemačkoj

Na jučerašnjoj sjednici Vijeće ministara BiH je prihvatilo zajedničku Deklaraciju o namjeri Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva prometa, građevinarstva i urbanog razvoja Savezne Republike Njemačke o postupku zamjene vozačkih dozvola, te za njezina potpisnika odredilo ministra komunikacija i prometa.
Zajedničkom deklaracijom precizira se postupak izdavanja zamjenskih vozačkih dozvola od strane ovlaštenih tijela u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj građanima jedne države za vrijeme prebivanja na teritoriju druge države, i to najmanje 180 dana u BiH, odnosno 185 dana u Saveznoj Republici Njemačkoj.
Povrat originalne vozačke dozvole, koja bi bila predmet razmjene, bit će obavljan preko Veleposlanstva  BiH u Njemačkoj, dok bi daljnju distribuciju tijelima koja su je izdala vršilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.
Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka zadužena je za elektroničku razmjenu podataka s ovlaštenim tijelom druge ugovorne strane, priopćeno je iz Vijeća ministara B i H.
TN