vjeraZAHVALA

ZANIMLJIVA FOTO PRIČA Filipe Ergović-Pilice o hodočašću u Italiju: “Nije mi bilo suđeno hodočastiti u Svetu zemlju, ali i Rim je prekrasan”

U prošlu nedjelju je skupina hodočasnika ispred Spomen bazilike u Tomislavgradu otputovala na petodnevno hodočašće u Italiju, za vrijeme kojega će posjetiti Rim, Vatikan, Anconu…
Među hodočasnicima je i mnogim Duvanjkama i Duvnjacima dobro poznata, uvijek vesela i nasmijana, gospođa Filipa Ergović Pilica, koja nam se javila iz Rima, a ima poseban razlog za to.

Večer prije pet godina  kada je gospođa Pilica dobila prvu nagradu na tomboli

“Želim se javno, preko našega i vašega portala zahvaliti Duhovno humanitarnoj udruzi “Kap ljubavi” koja mi je omogućila ovo predivno putovanje. Naime, još 2019.godine, na proslavi 20. godina utemeljenja HU ” Kapi ljubavi” osvojila glavnu nagradu na tomboli koja je organizirana te večer, a glavna nagrada je bila putovanje, hodočašće u Svetu zemlju. Sredstva su bila i uplaćena agenciji za moje hodočašće, ali se dogodila korona koja je zaustavila moje željno čekano hodočašće. Nakon što su prestale važiti mjere za koronu, ponovno je uplaćena rezervacija za moje hodočašće u Svetu zemlju. A onda, na žalost, izbije ovaj nesretni rat između Izraela i Palestine pa sam zaključila kao mi hodočašće u Svetu zemlju nije suđeno, pa sam definitivno odustala od hodočašća.
A kad je nedavno naša Župa sv. Mihovila Tomislavgrad organizirala hodočašće u Italiju, pomislila sam kako bih mogla hodočastiti tamo, a planiralo je ići i više mojih prijateljica. U dogovoru s Dražanom Perković, tajnicom Kapi ljubavi i autobusnom agencijom, sredstva su prebačena za ovo hodočašće u Italiju. Iako ovo hodočašće u Italiju nije ono o kojemu sam sanjala, dakle hodočašće u Svetu zemlju i ovo hodočašće je predivno iskustvo, svi smo oduševljeni.
Zato od srca zahvaljujem dragom Bogu i Kapi ljubavi na ovom Putu koje će pamtiti cijeli život”, ispričala nam je gospođa Pilica, poslala ove fotografije, a na pitanje kada se vraćaju u svoj Tomislavgrad, odgovorila je da, ako Bog da i bude sve u redu, vraćaju se u petak.

Baš lijepa i zanimljiva priča, a lijepe i fotografije, neke su arhivske od prije pet godina kada je gospođa Filipa osvojila prvu nagradu, a većina fotografija je današnja, s hodočašća u Italiji.

www.tomislavnews.com