TG Zanimljivosti

FOTO: U realizaciji projekta “Vremeplov kulturne baštine”, u Prisoju gostovala prof. Ljubica Mihaljević

Danas smo u sklopu izvannastavne aktivnosti domaćinstva, u Osnovnoj školi Stjepana Radića Prisoje ugostili našu dragu profesoricu kuharstva Ljubicu Mihaljević, koja se rado odazvala našem pozivu i prijedlogu povodom realizacije projekta “Vremeplov kulturne baštine”.

Naša draga gošća predstavila nam je i prezentirala neke od starih tradicionalnih jela iz svoje kuharice “Šiškuša vinička kuharica s dušom”, te na taj način pomogla prilikom izrade dodatnog materijala koji će biti prikazan u video dokumentarcu našeg spomenutog projekta. Učenici polaznici domaćinstva sa svojim voditeljima izvannastavne aktivnosti kao i učenici voditelji projekta “Vremeplov kulturne baštine” zajedno sa gošćom kuhali su stara tradicionalna jela. Prije samog procesa kuhanja pripremili su oslikane recepte, proces rada te smo fotografijama i video prikazom zabilježili cijeli postupak od pripreme namirnica, upoznavanje s istima, valjanje tijesta, pečenje, pa i pranje suđa.

Na kraju smo sve to sa zadovoljstvom i pojeli. Dio atmosfere današnje radionice donosimo vam putem fotografija. Zahvaljujemo se svim sudionicima današnje radionice, te posebno našoj gošći Ljubici Mihaljević, radujemo se nastavku ove divne priče i suradnje, priopćeno je iz Osnovne škole Stjepana Radiša Prisoje.

www.tomislavnews.com