KolumneTG Zanimljivosti

ŽIVOT I VRIJEME: Vuče se, trči, leti, izmiče…!

Možete pomicati kazaljke na satu, ali vrijeme ne možete zaustaviti, vratiti unazad ili pomaknuti unaprijed, ali – ne dajte se, ne predajte se, dajte sve od sebe, dajte se!

Do dvadesete godine vrijeme se vuče, imate ga na pretek i mislite kako trideset godina nikada nećete imati!

Onda stignu tridesete, vama se čini da još uvijek imate vremena za sve, ali vrijeme počne trčati, protrči pokraj vas, vi ubrzavate korak, ali vrijeme je brže i učas-stignu pedesete!

U pedesetima vrijeme počne letjeti, vi ga ne sustižete, jer imate još mnogo toga za uraditi, a snage je sve manje!

U šezdesetima, vrijeme je već proletjelo, a vi tek tada počnete shvaćati koliko još planova treba ispuniti, koliko je toga za uraditi, a nikako da nađete vremena za sve što biste htjeli, vrijeme vam bježi, izmiče!

Shvatite, a glasno ne govorite, sami sebi ne priznajete, da vam je svaka sljedeća godina koju dočekate darovana: ambicije vam porastu, planovi veliki, obveze brojne, pa želite sve uraditi što ste propustili, a čini vam se da je mnogo toga!

Vrijeme toliko brzo leti da zamiče, da mu vidite samo trag,  a sve slabije i vidite, snage je sve manje, a volje i želje za raditi sve više!

Ako vas još uvijek zdravlje dobro služi, napregnite sva čula, upregnite svu snagu i radite, ali i ljubite, uživajte!

Propušteno vrijeme i propuštene prilike za sve što ste željeli, a niste ostvarili, ne možete vratiti niti nadoknaditi, zato ni za čim ne žalite, nego svaki dan radite, ljubite i uživajte, kao da vam je posljednji!

Poslije šezdesete snaga je obrnuto proporcionalna želji što više raditi i što bolje vrijeme iskoristiti!

ALI : ne dajte se, ne predajte se, dajte sve od sebe, dajte se!

www.tomislavnews.com/ Ljuba/Foto ilustracija