TG Politika

Druga sjednica OV Tomislavgrad-službeno izvješće

U petak je u Vijećnici općine Tomislavgrad održana druga sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad.

 

Na sjednici je usvojen Zapisnik s prve sjednice OV, potom su vijećnici Ivan Bagarić- Lila (HDZ BiH), Ante Đikić (HDZ BiH) i Jure Crnac ( HSP BiH) položili prisegu za vijećnike.Općinsko vijeće je u nacrtu raspravljalo o Proračunu općine Tomislavgrad za 2013. godinu i o Nacrtu Strategije za mlade.
Vijeće je usvojilo slijedeće prijedloge:
– Prijedlog Odluke o izmjeni statusa nekretnine (četiri prijedloga),
– Prijedlog Rješenja o prijenosu prava raspolaganja,
– Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva i posjeda (dva prijedloga),
– Prijedlog Rješenja o dodjeli ostalog građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje stambenih i drugih objekata (25 prijedloga rješenja),
– Prijedlog rješenja o dodjeli ostalog građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje gospodarskih objekata proizvodnog karaktera (2 prijedloga rješenja),
– Prijedlog Rješenja o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju vjetroparka («VE IVOVIK»),
– Prijedlog Rješenja o razrješenju privremenog ravnatelja Javne ustanove Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju «Nova Nada» u Tomislavgradu (Bože Kovačević)
– Prijedlog Rješenja o imenovanju privremenog ravnatelja Javne ustanove Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju «Nova Nada» u Tomislavgradu (dr.med.Ivan Bagarić)
– Prijedlog Rješenja o konačnom imenovanju članova školskog odbora Osnovne škole «Ivan Mažuranić» Tomislavgrad (Nediljka Krištić, Danijela Papić, Jurica Lončar,Ljubica Tomić, Manda Zrno)
– Prijedlog Rješenja o konačnom imenovanju člana Upravnog vijeća Javne ustanove Starački dom Tomislavgrad (Marija Grgić).
Također, usvojeno je Izvješće o radu JU Starački dom Tomislavgrad za 2011. godinu, ovo je, uistinu, šturo izvješće,na službenoj web stranici Općine Tomislavgrad.

TN