TG Sport

Duvanjske rukometašice osvojile 2.mjesto u Prvenstvu HB, čestitamo!

Završnica juniorskog prvenstva RSHB za žene igrana je jučer (nedjelja, 24.veljače 2013.) u  Mostaru.

Igračice ŽRK Delminiuma, nakon poraza od ŽRK Katarine rezultatom 21:20 , osvojile su drugo mjesto, pokal i srebrne medalje Rukometnog saveza Herceg-Bosne  i izborile završnicu državnog natjecanja koje će se odigrati naknadno. Domaćin i točan datum odigravanja doznat će se nakon raspisanog natječaja za organizaciju istog.
-Naše cure zaslužuju sve čestitke na osvojenom drugom mjestu i  plasmanu na državno natjecanje, a najboljom igračicom turnira proglašena je naša Anita Radoš. Još jedno veliko priznanje našoj Aniti i ŽRK Delminium, a osobito trenerima Miji Mateškoviću, Pavi Dragunu i Salihu Birdahiću-kažu u Upravi RK Delminium Tomislavgrad.
Pokal najboljoj rukometašici juniorskog prvenstva Aniti Radoš uručio  je član predsjedništva RSHB gospodin Petar Skočibušić.


Najbolji strijelac M.Vrančić ŽRK Katarina, dok je najboljom vratarkom prvenstva proglašena  A.Puljić ŽRK Zrinjski.
Nakon juniorki, djevojčice 2000 godište i mlađe  odigrale su  svoje prve gostujuće utakmice protiv ekipa ŽRK Katarine, istog uzrasta. Iako su duvanjske djevojčice nedavno ušle u rukometni sport i počele trenirati, ova utakmica im je bila jako važna za daljnje treniranje.  Rezultat ove utakmice nije bio u prvom planu, a Duvanjke su pokazale ogromnu volju i natjecale se koja će prva ući u igru. Iako je bilo preko 30 djevojčica na klupi, trenerima je bilo teško dati istu minutažu svima, stoga je najvažnije da su sve djevojčice ulazile u igru. Vozeći se kući autobusom  iz Mostara djevojčice su prepričavale događaje današnjeg dana i pune emocija pjevale su na povratku.
Ovakva događanja ostaju djeci u trajnom sjećanju i uz roditeljsku potporu i kvalitetan rad s djecom doći će i rezultati, kao što smo svjedoci jučerašnjeg osvojenog drugog mjesta duvanjskih juniorki. 

 

RK Delminium(M) pobijedio Široki Brijeg

U subotu su rukometaši Delminiuma u Tomislavgradu odigrali prijateljsku utakmicu protiv RK Široki Brijeg i pobijedili su s 10 golova razlike.
 
RK DELMINIUM – RK ŠIROKI BRIJEG
30    :     20 
 
Sastav RK Delminium:
 
M. Protuđer, Z.Stipić, Ivan Križanac, Ivan Beljan, Ivan Krajinović, Ivan Krišto, Marko Jurič, Marko Vučemil, M.Krišto, B.Šola,  A.Bagarić, Dražen Šimić, J.Krstanović, I. Jurčević, M.Lemić, D.Šiško,
 
Trener: Pavo Dragun
            
 
Sastav RK Široki Brijeg
I.Mandić, M.Ćorić, I.Šaravanja, T.Kvesić, D.Draškić, J.Tomas, T.ĆAVAR, j.Soldo, M.Gugić, A.Galić, H.Filipović, A.Mandić, M.Kožul
Trener: M.Bilać
 
Nakon pobjede juniora  RK Delminium nad ekipom Š.Brijega na prvenstvu za mlađe uzraste u organizaciji RSHB u Žepču,  napokon je poražena i seniorska ekipa Š.Brijega inače jesenski prvaci Lige Herceg-Bosne. Iako je ovo bila prijateljska utakmica ne umanjuje značaj pobjede, nego treba biti putokaz kako dalje igrati za svoju ekipu. Dosadašnji susreti ova dva kluba u pravilu su završavali pobjedom Š.Brijega, ali u subotu su puleni Pave Draguna pokazali svoje umijeće i pobijedili favoriziranu ekipu Širokog sa velikih deset golova razlike. Ovaj rezultat je mogao biti i sa većom gol razlikom da su pojedincI bili precizniji udarcima na gol. Povratak Ivana Mašića i Maria Krište veliki je dobitak za ekipu Delminiuma, a njima treba dodati i mlađe igrače koji strpljivo čekaju svoju minutažu na parketu.
Također je dobar dio utakmice igrao i  Branimir Šola, koji je na studiju u Zagrebu. Sa ovakvom ekipom i ovim igračkim kadrom RK Delminium može bez problema, igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

www.rkdelminium.com/TN

Jučer je odigrano i 10. kolo lige mladih košarkaša Herceg-Bosne

HKK Tomislav bio je jučer domaćin HKK Grude. Predkadeti Tomislava poraženi su rezultatom 76 : 97, dok su kadeti HKK Tomislava pobijedili Grude rezultatom 75 : 66.
 
www.tomislavnews.com