TG Vijesti

FOTO : DANAS je poznata sportašica iz Tomislavgrada Marija Bakula obranila magistarski rad na FPMOZ, čestitamo!

copyright@tomislavnews.com

Danas je na Fakultetu prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, na Studiju Kineziologije, na smjeru Kondicijska priprema sportaša, magistarski rad obranila i stekla zvanje magistrice poznata duvanjska sportašica Marija Bakula.

Tema magistarskog rada koji je Marija uspješno obranila je : “Kondicijski trening u TZK kao sredstvo za odlazak na zimovanje”.

Izbor i studija i teme je  je očekivan: Marija je poznata sportašica iz Tomislavgrada. Aktivno se bavila skijanjem i uspješno natjecala,  aktivno je šest godina igrala rukomet, zatim rolanjem , odnosno Inline Alpine Slalom,  natjecala se i na Svjetskom prvenstvu i nastupala za Hrvatsku 2012. godine.

Danas je  ski instruktorica i predsjednica Ski kluba “Striž” iz Tomislavgrada, radi  i u Odbojkaškom klubu Delminium iz Tomislavgrada.
Mariju su pratili i bili nazočni obrani rada, kao podrška,  brat Zvonimir  i prijatelji Iva Bilić i  Iva – Franciska Baković.

Mariji iskrene čestitke, njezinoj obitelji također, uz želju Mariji da i dalje djeluje u duvanjskom sportu, sretno!

Odabrali smo nekoliko fotografija iz Marijina albuma, a koje svjedoče o bogatom sportskom životu i brojnim nagradama, medaljama, priznanjima, svaka čast djevojko!

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić/Foto: Iz albuma M.B.