TG Gospodarstvo

FOTO: Danas je u Rošku Polju održana javna rasprava o Nacrtu prostornog plana općine Tomislavgrad

Danas je u prostorijama osnovne škole u nazočnosti brojnih mještana održana javna rasprava o Nacrtu prostornog plana općine Tomislavgrad.

Plan su prezentirali i odgovarali na pitanja pomoćnik načelnika  za graditeljstvo i prostorno uređenje općine Tomislavgrad Danijel Skočibušić, Božana Bagarić, Ilka Matić i Igor Pranjić stručni savjetnici navedene Službe.
Iznijeli smo svoje nezadovoljstvo navedenim Centrom za spašavanje životinja i zatražili da se to izbriše iz Nacrta. Također smo zatražili proglašenje Zavelima geo-morfološkim parkom, zaštićenog od gradnje vjetroelektrana, solarnih elektrana itd. Zatražili smo da se cijeli Zavelim počevši od Malenice do Vinice, i to s obje strane zaštiti. S našim zahtjevima su se složili i djelatnici Službe za graditeljstvo što je uneseno u zapisnik. Do 10.lipnja će mo uputiti na općinu Tomislavgrad svoj pismeni zahtjev o svemu navedenom.
Također smo zatražili ispravku netočnih formulacija i naziva koji se koriste u Nacrtu. Prezentirane su nam i zone urbane gradnje. Gospođa Bagarić je sve nazočne upoznala s postupkom legalizacije građevina izgrađenih nakon 1974.godine do danas. Hvala svima koji su došli i sudjelovali u raspravi. Obranili smo Zavelim, objava je Roško kulturno ljeto.
www.tomislavnews.com