Bosna i HercegovinaTG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO ČESTITKE: Učenici Osnovne glazbene škole osvojili četiri prve nagrade na Festivalu glazbe “Primavera”!

Osnovna glazbena škola Tomislavgrad i ove godine je sudionik velikog međunarodnog natjecanja mladih glazbenika u Bijeljini.

Ovaj festival  glazbe, pod nazivom „Primavera“  pruža mogućnost glazbenicima, natjecateljima da se kroz glazbu u prekrasnom ambijentu Etno sela Stanišići druže i odmjere svoje znanje sa svojim vršnjacima. Ovo je osmi po redu Festival glazbe u organizaciji Udruženja građana“ Muzički umjetnici Semberije“, uz veliku podršku grada Bijeljina  te se održava u periodu od 21. do 24.ožujka 2024.godine, a okupit će ukupno 550 natjecatelja  iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Međunarodni žiri sastavljen je od domaćih i stranih istaknutih glazbenih pedagoga. Sudionici se natječu u disciplinama glasovir, harmonika, violina, puhači, gitara i solo pjevanje u ukupno 50 starosnih kategorija.

 

Našu školu dana 21.ožujka,  predstavila je učenica trećeg razreda osnovne glazbene škole Eva Perić( II. kategorija), u klasi prof. Zrinke Lukač te je u disciplini glasovir osvojila visoku prvu nagradu s ukupno 98 bodova. Danas su nam naši vrijedni puhači (saksofon, flauta) donijeli ponovno prve nagrade. Učenik četvrtog razreda, Ante Lukač u klasi profesora Veselka Letice je u svojoj (II.) kategoriji osvojio naslov pobjednika  i proglašen najboljim s visokih 98 bodova. Isti naslov, pobjednika svoje (I.) kategorije, učenik drugog razreda Ivan Tavra, u klasi profesora Veselka Letice ostvario je rezultat od 99 bodova i tako proglašen najboljim za svoju kategoriju. Saksofoniste je na glasoviru pratila prof.Zrinka Lukač. Učenica trećeg razreda područne škole“ don Dominik Stojanović“ Kupres,  Marija Galić u klasi profesorice Petre Tokić je na flauti osvojila prvu nagradu s ukupno 90 bodova. Mariju je na glasoviru pratila prof. Ines Radoš. Na našu radost, uloženi trud i veliko zalaganje, kući, u svoj Tomislavgrad vraćamo se sretni i zadovoljni s ukupno četiri prve nagrade!

Ovim putem želimo se zahvaliti Vladi HBŽ-a  na čelu s premijerom Ivanom Vukadinom te resornom ministru Anti Tadiću koji su prepoznali naš rad kroz dugi niz godina  te su ove četiri prve nagrade posvećene skorom otvaranju tomislavgradske srednje glazbene škole, priopćeno je iz Osnovne glazbene škole Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/Foto i video: Osnovna glazbena škola Tomislavgrad