TG Gospodarstvo

Pošumljavanje goleti i podjela sadnica-novosti iz Šumarije Tomislavgrad

Svi zainteresirani  za radove pošumljavanja , ali i oni koji žele sadnice, trebaju se prijaviti u Šumariju Tomislavgrad

Sljedeći tjedan, dakle od  07.listopada, 2013. godine , ukoliko bude lijepo vrijeme,  Šumarija Tomislavgrad započinje pošumljavanje u Gospodarskoj jedinici Ljubuša, odjeli 72,69 i 68. Pošumljavanje će se vršiti  u riper na već prije pošumljavanim  površinama (popunjavanje). Sadit će se sadnice crnog bora, običnog bora, munjike i listača. Radovi će trajati 3-5 dana, ovisno o broju prijavljenih djelatnika .

Svi zainteresirani  za radove pošumljavanja , ali i oni koji žele sadnice, trebaju se prijaviti u Šumariju Tomislavgrad, a sa sobom trebaju ponijeti  JMBG,  broj žiro računa i potpisati ugovor o povremenim poslovima.

Podjela sadnica
Također sljedeći tjedan , dakle, od 7.10. pa nadalje, Šumarija Tomislavgrad dijelit će sadnica-besplatno.  Svi zainteresirani neka se jave u Šumariju Tomislavgrad kako bismo dovezli dovoljan broj sadnica.

Dijelit će se sadnice  crnog bora, običnog bora i smreke. Radi se sadnicama starosti 1+2 u nisula sistemu. Sadnice su proizvedene u rasadniku ŠHD u rasadniku ” Pržine”, priopćavaju iz Šumarije Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com